Както е казал покойният Стивън Кови, авторът на световния бестселър 7-те

...
Както е казал покойният Стивън Кови, авторът на световния бестселър 7-те
Коментари Харесай

5 важни решения, които лидерите вземат всеки ден

Както е споделил починалият Стивън Кови, създателят на световния бестселър „ 7-те навика на високоефективните хора “: „ Аз не съм артикул на събитията. Аз съм артикул на личните ми избори ”.

Ако това е по този начин при елементарните хора, то важи два пъти по-силно за водачите - с цел да бъдеш сполучлив водач, би трябвало да си съдбоносен. Лидерите схващат, че видимо комплицираните решения, които би трябвало да вземат всеки ден, в действителност са елементарни, тъй като постоянно могат да бъдат сведени до два обособени избора. Разбира се, под „ елементарни “ в тази ситуация не се има поради „ лесни “, тъй като в доста постоянно е извънредно мъчно да разберете кой е верният избор, който би трябвало да вземете.

Това са пет лъжливо елементарни, само че доста значими решения, които положителните водачи вземат всеки ден:

1. Изборът сред дълготрайните и краткосрочните цели

Лесно е да се каже, че хората постоянно би трябвало да слагат дълготрайните цели преди всичко. Има ли обаче хора, които в действителност вършат това? Има доста случаи, в които няма да можете да постигнете дълготрайните си цели, в случай че не се концентрирайте върху протичащото се към вас в кратковременен проект.

Нека вземем за образец компания, която желае да стане номер едно в избрана пазарна ниша. За задачата тя би трябвало да показа нови артикули и да завоюва вниманието на нови клиенти. В кратковременен проект обаче нейното оцеляване на пазара зависи от приходите, които получава от продажбата на към този момент съществуващи артикули на актуалните си клиенти. В последна сметка, триумфът на тази компания ще зависи от намирането на баланс сред дълготрайните и краткосрочните цели.

2. Изборът сред корпоративната визия и компромисното решение

Хората се нуждаят от вдъхновяваща визия за бъдещето на компанията, с цел да бъдат сполучливи, само че малко са тези, които реагират добре на проект, който не планува никакво място за еластичност и промени. Дори и да почитат йерархията и професионалните граници, положителните чиновници желаят да усетят персоналното си въздействие върху развиването и растежа на компанията. Това значи, че водачите би трябвало да изслушват непознатите хрумвания, даже когато са уверени, че техните са по-добри.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР